Naše prodejny

Naše prodejny

Otevírací doba: pondělí - pátek 8-12h 13-17h

Informace

Keramický gril MONOLITH classic, černý

200324

Nový produkt

Keramický gril určený pro grilování, uzení, pečení, vaření, barbecue, pražení. MONOLITH je design. Spojuje estetiku a dokonalým způsobem. Zahradní prvek, který dokáže potěšit oči stejně tak jako chuť. Dodáváno včetně nerezového podstavce a bočních stolků.

sleva se vztahuje na jeden kus grilu, který máme skladem.

Více informací

1 Položka

ihned k dodání

25 415 Kč s DPH

-15%

29 900 Kč s DPH

Více informací

Gril MONOLITH znamená svobodu. Keramický gril, který dodrží vše, co slibuje: grilování, uzení, pečení, vaření, barbecue, pražení. Vychutnejte si to, že máte volbu, to že můžete ohromit své hosty a rozmazlovat Vaše chuťové buňky. Vaše zahrada se stane zemí neomezených možností.
MONOLITH je design. Spojuje estetiku a funkčnost dokonalým způsobem. Zahradní prvek, který dokáže potěšit oči stejně tak jako chuť.
MONOLITH je tradice. Tisíce let jsou používána keramická kamna k pečení při nízké teplotě, grilování a uzení.                                                                                            MONOLITH je vyroben z extrémně žáruvzdorné keramiky a nerezové oceli. Má dva praktické stolky z bambusu. Stojan je vyroben, jako většina kovových dílů, z nerezové oceli. Díky výborné izolaci těžké keramiky a sofi- stikovanému ovládání přívodu vzduchu, je možné kontrolovat teplotu v grilu MONOLITH, tak jako u žádného jiného typu grilu. Spotřeba dřevěného uhlí je mezi 25-50 % ve srovnání s tradičním typem grilu.

  • Venkovní teplota je mnohem nižší než u ocelového grilu – nehrozí tudíž tak velké riziko popálení.
  • Velmi rychlé dosažení pracovní teploty, díky komínovému efektu.
  • Malá cirkulace vzduchu zabraňuje vysychání grilovaných pokrmů.
  • Velmi široké rozpětí teplot.
  • Díky extrémně tepelně-odolné keramice a vysoce kvalitní oceli, je použití MONOLITH grilu velmi snadné a umožňuje grilování i v zimě

POPIS: Hmotnost grilu Monolith je 85 kg. Standardní vybavení se skládá z keramického korpusu s víkem, regulačního víčka, ohniště, topeniště a litinového roštu, bambusových postranních stolků, bambusové rukojeti, nerezového grilovacího roštu, teploměru, pohrabáče a stojanu. Gril Monolith classic je vyráběn v černé a červené barvě.

Nyní je doprava ZDARMA a ještě obdržíte "Přídavný rošt" 200329 jako dárek.

PARAMETRY: Celková výška Monolith grilu postaveného na stojanu z nerezové oceli je 119 cm, šířka 116 cm  a hloubka 70 cm. Monolith gril je možné dodat s mobilním stolkem z recyklovaného teakového dřeva s ocelovým kruhem ve výřezu pro Monolith gril (více viz. Monolit Gril exclusive). Průměr roštu je 47 cm.

METODY GRILOVÁNÍ:Grilování, barbecue, uzení, pečení...

Jakkoliv si budete chtít připravit Váš pokrm, gril MONOLITH Vám vždy umožní perfektní výsledek. Ať už potřebujete vysoké teploty pro perfektní grilování steaků nebo nejnižší teploty pro pečení velkého kusu masa po dlouhé hodiny.

MONOLITH je ale také perfektní jako pec vhodná pro pečení pizzy nebo chleba. Použitelný rozsah teplot je mezi 70 - 400°C. Vzhledem ke své jedinečné výkonnosti potřebuje gril velmi málo energie k získání a udržení potřebné teploty. Při úpravě pokrmu v nižších teplotách můžete vystačit s 3 kg balením dřevěného uhlí až 24 hodin. To však také znamená, že je potřeba jen velmi málo kyslíku a tím je i proudění vzduchu v grilu extrémně nízké. Maso nevysychá a zůstává šťavnaté. Pokud budete chtít rychle připravit pouze 2 steaky není to žádný problém.

Díky komínovému efektu je dřevěné uhlí velmi rychle rozpáleno. Nyní steaky grilujte při vysoké teplotě a poté zavřete otvory regulace vzduchu. Vzhledem k extrémně dobrému těsnění grilu a ohniště, zhasne žár během chvíle a může být použit při dalším grilování.

Nepřímé grilování. Zde se nejprve na kruh uvnitř grilu umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře.

Pečení. Zde je deska na pizzu nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C.

Uzení. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti.

Přímé grilování. Při tomto způsobu grilování se na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.



 

 


 

 

Příslušenství

Ostatní výrobky ve stejné kategorii: 5